Östgöta Kök tillbaka vid rötterna

Drömmarna om Östgöta Kök började i ett restaurangkök för 17 år sen. Grundarna är nu tillbaka, i samma kvarter. Med fötterna vid rötterna lyfter de smakerna till skyarna.

ÖK Smak & Tak är ett nordiskt brasserie och en mötesplats för affärer och upplevelser. Det är också ett möte mellan fyra kockar och delägare; Mats, Christian, Thomas & Karin. De fyra driver redan restauranger på både Garnisonen och Valla. Östgöta Kök finns även med flera enheter i Norrköping plus Arkösunds Hotell. De fyra kockarnas vägar korsades och deras resa tog sin början i Linköping, för tre av dem började det i just detta kvarter. Nu är de tillbaka där allt startade. Karin, som själv är från Linköping, berättar om hur det gick till. 

 

“I ett restaurangkök i Linköping mötte jag min kollega Thomas för första gången. Vi hade både en dröm om att starta egen restaurang. Och göra riktigt bra mat, från grunden. Redan där började planerna för Östgöta Kök”, berättar Karin. 

 

Inget svinn, bara riktigt god mat

Nu har det gått 17 år och Östgöta Kök har ett tiotal olika verksamheter runt om i regionen. Två enheter finns redan i Linköping, Östgöta Kök Linköping och Fresh Market, som drivs av Mats & Christian. Här finns det genuina intresset för råvaran och omtanken. Målet är att använda hela råvaran, med så lite svinn som möjligt, helst från en lokal leverantör med en smakhöjande resa genom köket till tallriken. De fyra blev inbjudna i en tidig fas av planering för LINK Building, vid Stångån i Linköping. 

– Det här var en möjlighet som vi absolut inte ville tacka nej till, säger Thomas Hallgren på Östgöta Kök. Det känns otroligt spännande och inspirerande att tillsammans med Lundbergs Fastigheter få skapa ett helt nytt koncept i Linköping. Även om vi inte vill avslöja alltför mycket än kan vi berätta att vi som vanligt kommer ha ett stort fokus på hållbarhet och låta råvaror med hög kvalitet stå i centrum – helst från lokala producenter, avslutar Thomas. 

 

En plats för möten – och Linköpings första takbar

ÖK Smak & Tak blir ett nordiskt brasserie, med stor omtanke till både dig och råvaran. I markplan på LINK Building bakas den nya restaurangen, med uteservering utmed Stångån. Här kommer du kunnanjuta av både kvällssol och riktigt gott käk. ÖK Smak & Tak blir också en mötesplats för både affärer och upplevelser, tätt sammanknuten med hörsal och regionalt företagande. Till sommaren kan du blicka ut över Linköpings takåsar från Linköpings första takbar, som öppnar till sommaren 2022. 

De fyra kockarna är nu hemma vid Stångån igen. Känn dig som hemma, du också.

staden för dina fötter

Vill du blicka ut över Linköpings takåsar? Välkommen upp till Linköpings ny takbar!

ÖSTGÖTA KÖK TILLBAKA VID RÖTTERNA

Drömmarna om Östgöta Kök började i ett restaurangkök för 17 år sen. Grundarna är nu tillbaka, i samma kvarter. Med fötterna vid rötterna lyfter de smakerna till skyarna.

Jobba med oss!

Vill du hjälpa oss att lyfta vår restaurang till nya höjder?
Vi letar efter dig som gillar att jobba med matlagning, servering eller bakom bardisken.